Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kärleksdessert

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Lyxig dessert i tre lager med chokladbotten, vit chokladkräm och champagne- och jordgubbsgelé. Denna dessert förgyller vilken måltid som helst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten:
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Rör ägg, farinsocker och vaniljsocker till en slät smet. Bryn smöret till en mörk kolaton. Häll det över den hackade chokladen och rör till en slät smet. Vänd ner blandningen i äggsmeten. Blanda vetemjöl och kakao. Sikta och vänd ner det försiktigt i smeten.
  4. Bred ut smeten i en smord form, ca 30x20 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 10 minuter, den ska få lite hårda kanter och vara nästan rinnig i mitten. Låt bottnen svalna. Skär bitar av kakan och lägg dem i botten på margarita- eller dessertglas. Får du bottenbitar över så kan du spara dem i frysen och använda till cake pops.
  5. Vit chokladkräm:
  6. Vispa upp färskost med vaniljsocker och florsocker. Blanda ner limeskal och -saft. Vispa ner den smälta chokladen. Spritsa krämen ovanpå bottnen i glasen och ställ in dem i kylen så att krämen stelnar en aning innan gelén hälls på.
  7. Gelé:
  8. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Rensa jordgubbarna och skär dem i lagom stora bitar. Lägg jordgubbsbitar, socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Koka upp det tills sockerkristallerna löst upp sig. Mixa kompotten med en mixerstav och tillsätt champagnen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma kompotten. Häll blandningen över krämen i glasen. Täck dem med plastfolie och låt de stelna i kylen fram till servering.
  9. Dekorera gärna desserten med färska jordgubbar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.