Om du bjuder någon du tycker mycket om på de här läckra muffinsen fyllda med citronkräm och färska hallon, kommer han eller hon aldrig mer att ha ögon för någon annan än dig!
Extra fint blir det om du har en hjärtformad muffinsplåt. Det fungerar bra att trycka ner vanliga pappersformar i den.
Instruktioner
- Sätt först ugnen på 180 grader. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
- Vispa smör och socker i en skål tills det är vitt och pösigt och slå i äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet och rör ner citronskal och saft. Skeda över smeten i pappersformarna och grädda cirka 18 minuter, tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är färdiga med en provsticka. Lägg över på galler att svalna.
- Ta en liten vass, spetsig kniv och skär ut en ganska djup runt bit, cirka 3 cm i diameter, i mitten på varje muffins. Skär av spetsen och ta ut ett litet ut litet hjärta med en liten pepparkaksform.
- Citronkräm:
Blanda créme fraiche och lemon curd i en skål och vänd ner hallonen. Fördela blandningen i hålen och lägg på de små hjärtana. Dofta över med florsocker.
Publicerat den
7 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar