Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kärleksmums

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Vem gillar inte den här klassiska kakan? Toppen också att baka smidigt i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret och mjölken.
  2. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vanillinsocker. Rör försiktigt ner det i äggsmeten.
  3. Bred ut smeten i en smörpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i ugn vid 225° c, 10-15 minuter.
  4. Strö lite socker på ett smörpapper. Stjälp upp kakan. Dra av papperet. Pensla papperet med lite kallt vatten om det inte lossnar. Låt kakan kallna.
  5. Chokladkrämen: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, vetemjöl och kakao. Koka krämen tills den tjocknar, ca 5 minuter. Bred den över kakan. Strö över kokos. Skär kakan i 30 bitar.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Sioux 7 mars 2008

    Denna kaka bakade jag mkt för några år sedan men den föll lixom bort ur bakrecepten. Nu är VI återförenade igen och den är så lättbakad och GOD !! Jag dubblar alltid receptet när jag gör den för jag tycker den blir för platt annars.......

  • Ekorrungen 24 juni 2008

    Hur goa som helst, men krämen tjocknade inte alls, även efter 5 min! Jag följde receptet. Tror jag gjorde fel. Det står 2 tsk vetemjöl, men undrar om det inte ska va mer, men jag kan ha fel Hursomhelst, tack så möe för receptet!

  • majamia 16 juli 2008

    God som alltid, fast jag brukar ha mkt florsocker i glasyren annars men detta var också gott! Tack för ett mumsigt recept! :-)

  • Jackie97 8 augusti 2012

    Blev en otroligt god kaka, inte sista gången jag gör den här! Till chokladkrämen hade jag dock i 3 msk florsocker extra som gjorde att krämen blev fastare.

  • anca0102 28 januari 2013

    Kakan var jätte god, Den ända nackdelen var att den var så god. MVH Anton

  • puntella 18 januari 2017

    Hoppas så att det här är samma recept som jag tappat bort... Får återkomma när jag testat det (kan ta ett bra tag).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.