Vem gillar inte den här klassiska kakan?
Toppen också att baka smidigt i långpanna.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret och mjölken.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vanillinsocker. Rör försiktigt ner det i äggsmeten.
- Bred ut smeten i en smörpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Grädda i ugn vid 225° c, 10-15 minuter.
- Strö lite socker på ett smörpapper. Stjälp upp kakan. Dra av papperet. Pensla papperet med lite kallt vatten om det inte lossnar.
Låt kakan kallna.
- Chokladkrämen:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, vetemjöl och kakao. Koka krämen tills den tjocknar, ca 5 minuter. Bred den över kakan.
Strö över kokos. Skär kakan i 30 bitar.
Publicerat den
6 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna kaka bakade jag mkt för några år sedan men den föll lixom bort ur bakrecepten. Nu är VI återförenade igen och den är så lättbakad och GOD !! Jag dubblar alltid receptet när jag gör den för jag tycker den blir för platt annars.......
Hur goa som helst, men krämen tjocknade inte alls, även efter 5 min! Jag följde receptet. Tror jag gjorde fel. Det står 2 tsk vetemjöl, men undrar om det inte ska va mer, men jag kan ha fel Hursomhelst, tack så möe för receptet!
God som alltid, fast jag brukar ha mkt florsocker i glasyren annars men detta var också gott! Tack för ett mumsigt recept! :-)
Blev en otroligt god kaka, inte sista gången jag gör den här! Till chokladkrämen hade jag dock i 3 msk florsocker extra som gjorde att krämen blev fastare.
Kakan var jätte god, Den ända nackdelen var att den var så god. MVH Anton
Hoppas så att det här är samma recept som jag tappat bort... Får återkomma när jag testat det (kan ta ett bra tag).