Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kärlekspippi

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Kycklingen är god med sina italienska smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Lägg de soltorkade tomaterna i varmt vatten. Skär en djup ficka i varje kycklingfilé. Riv osten grovt och fyll varje ficka med den.
  3. Fördela salviabladen på kycklingfiléerna och linda 2 skivor skinka runt varje.
  4. Skär svampen i bitar. Ansa och skär purjolöken i ½ cm tjocka skivor. Fräs svamp och purjolök i olivolja i en stekpanna i 3-4 minuter.
  5. Ta upp lök och svamp och lägg åt sidan. Häll av vattnet från de soltorkade tomaterna och skär i strimlor. Blanda ner med lök och svamp. Ställ ev kallt.
  6. Stek kycklingfiléerna, i omgångar, runt om tills de får färg. Lägg över i en ugnsform. Häll på vin och grädde. Tillaga i ugnen ca 15 minuter, tills köttsaften är klar.
  7. Tillsätt tomat- och svampfräset. Servera med t.ex. potatisgratäng och en sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.