- Serverar: 16 portioner
- Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut
Allra godast är de nybakade, annars ok oxå.
Instruktioner
- Rör matfett , socker och ägg poröst i en bunke.
Smula jästen i en annan bunke. värm mjölken tills den är fingervarmt, häll den över jästen, rör tills jästen löst sej.
- Tillsätt först degvätskan och sedan mjölet i äggblandningen. Arbeta ihop allt till en deg, låt den jäsa övertäckt 30 minuter.
- Ta upp degen och knåda den smidig på ett mjölat bord, dela den i 2 delar.
- Kavla ut delarna till 2 runda kakor, sporra ut 8 snibbar ur varje degkaka.
- Lägg en klick äpplemos mitt på varje snibb.
Rulla ihop snibbarna till gifflar. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt md skarven neråt.
- Låt gifflarna jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla gifflarna med uppvispat ägg, garnera med pärlsocker.
Grädda gifflarna mitt i ugnen ca 8 minuter.
Låt dem svalna på utan bakduk.
Publicerat den
26 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar