Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffefavoriter

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut

Allra godast är de nybakade, annars ok oxå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett , socker och ägg poröst i en bunke. Smula jästen i en annan bunke. värm mjölken tills den är fingervarmt, häll den över jästen, rör tills jästen löst sej.
  2. Tillsätt först degvätskan och sedan mjölet i äggblandningen. Arbeta ihop allt till en deg, låt den jäsa övertäckt 30 minuter.
  3. Ta upp degen och knåda den smidig på ett mjölat bord, dela den i 2 delar.
  4. Kavla ut delarna till 2 runda kakor, sporra ut 8 snibbar ur varje degkaka.
  5. Lägg en klick äpplemos mitt på varje snibb. Rulla ihop snibbarna till gifflar. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt md skarven neråt.
  6. Låt gifflarna jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Pensla gifflarna med uppvispat ägg, garnera med pärlsocker. Grädda gifflarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.