Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffekaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Kakan ska inte innehålla ägg

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader Blanda i en rymlig kastrull kaffe, smör, kanel,nejlikor och strösocker. koka upp och låt koka i 3 minuter, rör om så allt blandar sig väl. Ta av,ställ åt sidan och låt blandningen kallna helt. Blanda samman de torra ingredienserna. Rör ihop de båda blandningarna till en jämn smet. Smörj en kransform och strö kokos i den.Häll i kaksmeten och grädda på falsen under mitten i c:a35 minuter.Känn med sticka att kakan är torr inuti.Om den börjar bli mörk ovanpå mot slutet av gräddningstiden sätt en plåt högst upp i ugnen. låt kakan svalna en stund innan den stjälps upp . Servera gärna med kall,söt vispad grädde

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 27 januari 2013

    jättebra recept. Smaken påminner lite om mjuk pepparkaka fast med lite kaffesmak. Min kaka var precis perfekt efter 25 minuter i ugnen hade jag haft den inne i 35 minuter så hade den blivit alldeles för torr. 5 i betyg från mig och min familj.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.