Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffekaka med kolaglasyr

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

MUMS!

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. 3. Rör ut kaffepulvret i vattnet. 4. Blanda smöret och kaffet med äggsmeten. 5. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao. Rör ner det försiktigt i smeten. 6. Häll smeten i en smord form och bröad form, gärna med löstagbar kant, ca. 20 cm i diameter. 7. Grädda i ca 30 minuter. 8. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. 9. Koka upp och låt sjuda några minuter till glasyren tjocknat. 10. Lägg kakan på ett fat och bre glasyr över hela kakan. 11. När kakan svalnat kan du strö över chokladflakes som dekoration. Servera!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • leolina 4 maj 2011

    bakade denna till arbetskamratera o alla ÄLSKADE den! en 5 till ditt recept blir det!

  • maripili 3 september 2011

    UNDERBART GOD ;

  • Tista 4 november 2012

    Ja, mumsig kaka, men på tok för mycket glasyr. När jag haft på hälften var det översvämning på kakfatet...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.