Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Judisk kaffekaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här receptet har vi fått av pappas arbets kollega och det är jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Smörj och bröa en 2 liters form. Hacka nötterna till fyllningen, blanda sedan alla torra ingredienser, smält margarinet och blanda väl.
  3. Rör margarin och socker till kakan pösigt. tillsätt äggen och rör tills massan är fin. Mal mandeln och blanda de torra ingredienserna inklusive mandeln väl. Tllsätt nu växelvis mjölblandning och filmjölk i äggsmeten arbeta smeten porös.
  4. Häll hälften av smeten i formen och sedan hälften av fyllningen över smeten. Sedan mera smet och resten av fyllningen. Dra igenom försiktigt med en gaffel så att kakan blir marmorerad.
  5. Grädda mitt i ugnen i 55-60 minuter, känn med en sticka den ska vara helt torr när den ska ut. Låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.