Krämig god kaffekaka med en svag smak av mint.
En perfekt avslutning på en god julmiddag!
12 bitar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
- Smält chokladen över varmt vattenbad. Häll över kaffet.
- Tillsätt socker omväxlande med matfett i små mängder så att det smälter. Rör om emellan.
Tillsätt också eventuella romessens.
- Vispa upp äggen lätt och tillsätt. Rör om
Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen.
- Ta kakan ur formen och låt svalna.
- Gör kolakrämen:
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
Värm på svag värme. Vispa under tiden tills massan är tjockflytnde.
- Bre ut över kakan. Strö över mandelspånen.
- Om du vill ha mer mintsmak på kakan kan du tillsätta lite pepparmintsolja.
- Om du inte vill ha någon mintsmak alls kan du byta ut mintchokladen mot mörk blockchoklad.
Publicerat den
22 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar