Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffekaka med choklad- och nötfyllning

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ännu ett omtyckt recept från en gammal Allers.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, ev salt, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner detta omväxlande med den kalla mjölken. Vispa vitorna hårt och vänd försiktigt ner dem.
  2. Häll hälften av smeten i botten på en välsmord och bröad form. Strö på riven blockchoklad och nöthack. Häll på resten av smeten.
  3. Grädda i 200º i 40-50 minuter på nedersta falsen.
  4. Blanda vatten, socker och den sönderbrutna blockchokladen i en kastrull och låt blandningen värmas upp på svag värme tills chokladen har smält.
  5. Tag kastrullen från värmen och vispa i gulorna. Rör krämen kall innan det mjuka smöret och vaniljsockret rörs ner.
  6. Bred krämen över den kalla kakan och strö på packade nötter.
  7. Förvara kakan svalt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • dickdurevall 13 december 2008

    var är kaffet?

  • dickdurevall 13 december 2008

    var är kaffet?

  • piraya70 14 november 2011

    Den här är min absoluta favorit, den är sååå smarrig. Kanske just för att den inte har Kaffe i sig. =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.