Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffekaka med karamellströssel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel att baka och jättegod tycker mina gäster. Karamellströsslet kan bytas ut mot citronskal eller kokos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker "pösigt". Blanda vetemjöl med bakpulver och häll i äggsmeten och tillsätt hett vatten.
  2. Smörj och bröa en halvstor långpanna. Häll i smeten och grädda i 30 minuter i 175 grader. Stick ganska många hål i den färdiggräddade kakan med te x en tändsticka (så att glasyren kan rinna ner)
  3. Låt svalna och gör under tiden glasyren: Sjud försiktigt ingredienserna på svag värme under omrörning tills det börjar tjockna. Häll över kakan och strö över rikligt med strössel.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Redros8 25 oktober 2008

    Låter jättegott den ska jag göra..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.