Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffelimpa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Ett tokigt experiment som lyckades. Blev en mycket god mörk limpa. Avnjöts igår med julskinka och senap. I morse åt jag den med apelsinmarmelad. Brödet passade lika bra till båda alternativen. Ett alternativ för dig som inte gillar vörtlimpa.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och tillsätt mjölk och julmust, låt bli 37 grader fingervarmt. Smula jästen i en bunke och lös upp med lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, salt, kaffepulver och sirap. Rör om och tillsätt sen det mesta av mjölet, spar lite till utbakningen. Knåda väl med degkrokar minst 15 minuter så degen släpper kanterna och är slät och fast. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme. Vält upp på mjölat bakbord och dela i 2 delar. Knåda varje del lätt och kavla ut till en rektangel. Rulla ihop från långsidan och placera med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Placera plåten i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 35-40 minuter. Duscha eller pensla gärna med vatten när ca 5 minuter återstår, så får ni en blank fin yta. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentarer (1)

  • smul_mia 14 december 2012

    Låter väldigt spännande. Ska testa att göra som ditt recept, så får vi se vad "smaklökarna" tycker om det här. ;-) / smul_mia/ Maria

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.