- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mumsigt alternativ till tacos eller tacopaj. Gjord på vegfärs då jag inte gillar köttfärs, men det går självklart bra att byta ut mot det om man skulle vilja. Då behövs bara mindre vatten eftersom vegfärs sväller mer än köttfärs, förklarade mor min.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka grönsakerna, förutom tomaterna som skärs i skivor, och blanda crème fraiche med dipmixen. Rör ner en av paprikorna i blandningen (vi tog den gula). Lägg ca två lager chips i botten på en ugnsform, för att verkligen täcka. Bred över crème fraiche-röran.
- Fräs färsen i olja tillsammans med lök, pressad vitlök, och champinjoner. Häll i 1-1 ½ dl vatten, rör ner tacokryddan och den andra paprikan. Rör om ordentligt och tillsätt sedan Philadelphiaosten, rör om mer. Låt puttra i ca 4 minuter.
- Bre ut färsen över crème fraiche-röran i formen. Häll över önskad mängd tacosås. Smula över chips, lägg på tomatskivor och toppa med riven ost. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
- Servera med gräddfil och en sallad på gurka, tomat och avokado.
- Tips: Chipsen i botten kan tas bort. Det blev extra krispigt med dem men också lite svårt att få upp på tallriken ur formen.
Publicerat den
31 maj 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har ändrat måtten från "paket" till "g" m.m. och lagt till ett par ingredienser jag glömt lägga till i ingredienslistan men som stod med i "gör såhär"-rutan.