Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffemammas tacolåda

(1 kommentar)  
Kaffemammas tacolåda Kaffemammas tacolåda
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mumsigt alternativ till tacos eller tacopaj. Gjord på vegfärs då jag inte gillar köttfärs, men det går självklart bra att byta ut mot det om man skulle vilja. Då behövs bara mindre vatten eftersom vegfärs sväller mer än köttfärs, förklarade mor min.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka grönsakerna, förutom tomaterna som skärs i skivor, och blanda crème fraiche med dipmixen. Rör ner en av paprikorna i blandningen (vi tog den gula). Lägg ca två lager chips i botten på en ugnsform, för att verkligen täcka. Bred över crème fraiche-röran.
  3. Fräs färsen i olja tillsammans med lök, pressad vitlök, och champinjoner. Häll i 1-1 ½ dl vatten, rör ner tacokryddan och den andra paprikan. Rör om ordentligt och tillsätt sedan Philadelphiaosten, rör om mer. Låt puttra i ca 4 minuter.
  4. Bre ut färsen över crème fraiche-röran i formen. Häll över önskad mängd tacosås. Smula över chips, lägg på tomatskivor och toppa med riven ost. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
  5. Servera med gräddfil och en sallad på gurka, tomat och avokado.
  6. Tips: Chipsen i botten kan tas bort. Det blev extra krispigt med dem men också lite svårt att få upp på tallriken ur formen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kaffemamma 1 juli 2013

    Har ändrat måtten från "paket" till "g" m.m. och lagt till ett par ingredienser jag glömt lägga till i ingredienslistan men som stod med i "gör såhär"-rutan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.