Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffemaränger

 
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag hade äggvita i kylskåpet efter jag bakat massor med olika slags kakor, av dessa gjorde jag fantastiskt goda kaffemaränger. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna tillsammans med 0,5 dl strösocker så det blir mycket fast smet, använd gärna en hushållsassistent.
  2. Mortla snabbkaffet så det blir finfördelat. Blanda samman resten av strösockret med florsocker och snabbkaffet i en annan bunke. Vänd ner de vispade äggvitorna, med hjälp av en slickepott, i sockerblandningen.
  3. Spritsa ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt till 60 stycken fina maränger, ca 4 cm i diameter. Mortla liter mer snabbkaffe och strö lite grann över varje maräng.
  4. Grädda mitt i ugnen i 100° (varmluft) i 45 minuter. Vrid av ugnsvärmen och ställ ugnsluckan på glänt och låt marängerna stå inne i ugnen tills dem svalnat.
  5. Förvara torrt i en tät burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.