- Serverar: 60 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Jag hade äggvita i kylskåpet efter jag bakat massor med olika slags kakor, av dessa gjorde jag fantastiskt goda kaffemaränger. Mums!
Instruktioner
- Vispa äggvitorna tillsammans med 0,5 dl strösocker så det blir mycket fast smet, använd gärna en hushållsassistent.
- Mortla snabbkaffet så det blir finfördelat.
Blanda samman resten av strösockret med florsocker och snabbkaffet i en annan bunke.
Vänd ner de vispade äggvitorna, med hjälp av en slickepott, i sockerblandningen.
- Spritsa ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt till 60 stycken fina maränger, ca 4 cm i diameter.
Mortla liter mer snabbkaffe och strö lite grann över varje maräng.
- Grädda mitt i ugnen i 100° (varmluft) i 45 minuter.
Vrid av ugnsvärmen och ställ ugnsluckan på glänt och låt marängerna stå inne i ugnen tills dem svalnat.
- Förvara torrt i en tät burk.
Publicerat den
8 december 2012
Liknande recept
Skriv kommentar