Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffepudding

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Brasiliansk pudding som är len i konsistensen och smakar aromatiskt av kaffe, apelsin och muskot. Servera direkt ur små portionsformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150° och sätt in en liten långpanna med vatten till ett vattenbad.
  2. Koka upp mjölken tillsammans med grädden och lös upp kaffepulvret. Tillsätt apelsinskalet. Låt sedan blandningen kallna.
  3. Vispa äggulorna och ägget med strösockret tills massan blir ljus och pösig. Tillsätt kaffeblandningen, vaniljsockret, bittermandeln och saltet.
  4. Häll blandningen i 6 smorda portionsformar och strö över nyriven muskotnöt.
  5. Grädda formarna i vattenbadet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
  6. Låt puddingarna svalna och förvara dem därefter i kylen tills de ska ätas.
  7. Vispa äggvitan till hårt skum och blanda ner aprikosmarmeladen.
  8. Puddingarna ska serveras kalla. Strö nötterna över puddingarna före servering.
  9. Lägg en sked av blandningen på varje portion.
  10. Servera genast.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.