Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffeskorpspudding

(3 kommentarer)  
Kaffeskorpspudding Kaffeskorpspudding
Skriv ut

Hemma hos oss brukar det alltid bli många underskorpor kvar sist. Ibland hinner de bli väl torra och hårda för att vara njutbara. Jag uppfann därför denna pudding som gör dem underbart njutbara igen.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut skorporna tätt i en smord ugnsform. Häll ca 2 tsk kallt kaffe på varje skorpa och låt suga in. Smält smöret och fördela i varje skorpa så det sugs upp. Lägg 1 tsk apelsinmarmelad på varje skorpa. Blanda strösocker, vaniljsocker och kardemumma i en bunke. Vispa i grädde och mjölk och vispa runt så sockret löser sig. Rör ner de uppvispade äggen och häll blandningen över skorporna i formen. Pudra över kanel och sätt in på nedersta falsen i ugnen ca 50-60 minuter. Serveras varm med vaniljsås.

Kommentarer (3)

  • svengelsk 21 april 2014

    Gjorde det här igår med brödkanter, eftersom det är det jag har överskott på. Det blev gott och kommer säkert att göras igen. Betyget med brödkanter : 4. Jättegott med kardemumma i äggstanningen. Det slalom jag pröva nästa gång jag gör "bread and butter pudding".

  • svengelsk 21 april 2014

    Gjorde det här igår med brödkanter, eftersom det är det jag har överskott på. Det blev gott och kommer säkert att göras igen. Betyget med brödkanter : 4. Jättegott med kardemumma i äggstanningen. Det slalom jag pröva nästa gång jag gör "bread and butter pudding".

  • Anderstam 21 april 2014

    Kul att du gillade den. :) Skönt att fler en jag uppskattar de olika varianterna av brödpuddingar. Minns med lycka 50-60-talet när mormor gjorde brödpudding, det var högtidsstunder!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.