Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kajsas saftiga chokladkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En fantastiskt saftig variant av sockerkaka som jag gör ständigt och jämt och får uppskattning för. Dock icke kalorisnål. Kan med fördel göras till en enklare variant av sachertårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och blanda under tiden mjöl, socker, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör om.
  3. Vispa upp äggen i en skål och tillsätt dem i smeten, rör om. Koka upp vattnet och häll vattnet kokande i smeten och rör om noga. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
  4. Grädda kakan 30-40 min längst ner i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.