Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Upp och ner kaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En klassisk amerikansk kaka som helt enkelt heter Upside down-cake, namnet kommer av att man vänder upp och ner på kakan när man bakat den och får då toppingen överst! Lätt att göra och himmelskt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Toppingen: Smält fettet direkt i formen (ca 20x35 cm). Sikta över farinsockret i ett jämnt lager. Lägg de väl avrunna ananashalvorna och cocktailbären i formen.
  2. Sockerkakssmeten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl och bakpulver i skålen och rör till sist ner det smälta avsvalnade smöret. Häll sockerkakssmeten direkt över ananasen och grädda i medelvarm ugn, ca 200 grader i ca 40 minuter (eller tills den känns färdig). Stjälp upp kakan och låt den svalna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • azlan_lena 27 mars 2008

    en suverän klassiker blir bara godare o godare en klick grädde till inte helt fel

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.