- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En mycket god turkisk kaka för de som gillar söta bakverk! Lätt att baka och god att bjuda på till en kopp kaffe
Instruktioner
- Börja med sockerlagen. Blanda vatten, strösocker, rivet skal och saft av citronen i en skål och ställ i kylen.
Vispa sedan ägg och strösocker poröst. Tillsätt yogurt och rivet skal av citronen. Blanda mjöl och bikarbonat och sikta ner i smeten. Blanda försiktigt till en slät smet.
Smörj en avlång form, ca 20x30 cm och slå upp smeten. Grädda i 175 grader i 30-40 minuter eller tills ytan får en gyllenbrun färg. Testa med sticka.
Ta ut kakan och låt svalna lite. Häll sedan över sockerlagen och strö på kokos.
- Skär upp i rutor, garnera med citronmeliss och servera till turkiskt kaffe eller mint-té!
Publicerat den
17 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar