Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskaka med citron och cream cheese

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ljuvlig blåbärskaka med smak av citron och cream cheese-frosting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kaka: Vispa smör och socker. Tillsätt äggen och vispa ihop. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Tillsätt gräddfil och blanda till en slät smet. Smöra och bröa en springform och häll i smeten. Baka kakan i ugnen i ca 35-40 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite fuktig i mitten när du tar ut den. Låt den svalna.
  3. Vispa alla ingredienserna till frostingen så att den blir riktigt krämig och vit.
  4. Häll frostingen över kakan och bred ut den med en slickepott. Börja inifrån mitten och arbeta sedan ut frostingen försiktigt mot sidorna. Garnera kakan med blåbär och toppa med rivet citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.