Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelsk korintkaka

 
Skriv ut

Saftig,hållbar och god fuktkaka som jag brukar göra till julen.

Ingredienser

Instruktioner

Rör smör och socker poröst. Tillsätt 1 ägg i taget och rör en stund mellan varje ägg. Skölj russin och korinter i hett vatten, torka dem och blanda med lite mjöl. Tillsätt dem, kanel, mandel, citronskal samt mjöl blandat med bakpulver. Blanda till sist i konjaken. Häll smeten i en smord och brödbeströdd form, ca 2 liter. Grädda kakan i 160 grader ca 1 timme. Kakan bör ej skäras i förrän efter 4-5 dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.