- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Gudomligt god kaka!
vinnande kombinationen av kladdkaka med vit choklad, citron och kokos.
Serveras kylskåpskall, njut gärna med färska bär..
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smöra och bröa en form med kokos, ett ganska tjockt lager kokos.
- Smält smöret och ta det från plattan, bryt ned den vita chokladen och låt den smälta.
- Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt citronrasp och citronsaft. Blanda de torra ingridienserna och blanda ned dem också. Rör sist i smör- och chokladblandningen.
- Häll i formen och grädda mitt i ugnen i 200° i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 150° och grädda i ytterligare 25 minuter, kanske något längre. Stick i kakan och kolla. Den ska vara kladdig men kladdet ska inte ha smetkonsistens.
- Servera kylskåpskall.
Publicerat den
8 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En av de godaste kakorna nånsin. Är inte jätteförtjust i vit choklad men den här kommer att bli en återkommande dessert på mitt bord.