Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladkladdkaka med Citron och kokos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Gudomligt god kaka! vinnande kombinationen av kladdkaka med vit choklad, citron och kokos. Serveras kylskåpskall, njut gärna med färska bär..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra och bröa en form med kokos, ett ganska tjockt lager kokos.
  3. Smält smöret och ta det från plattan, bryt ned den vita chokladen och låt den smälta.
  4. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt citronrasp och citronsaft. Blanda de torra ingridienserna och blanda ned dem också. Rör sist i smör- och chokladblandningen.
  5. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i 200° i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 150° och grädda i ytterligare 25 minuter, kanske något längre. Stick i kakan och kolla. Den ska vara kladdig men kladdet ska inte ha smetkonsistens.
  6. Servera kylskåpskall.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jennienil 15 april 2011

    En av de godaste kakorna nånsin. Är inte jätteförtjust i vit choklad men den här kommer att bli en återkommande dessert på mitt bord.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.