Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med lingon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Har inte provat denna kakan ännu. Men visst ser den god ut! Återkommer med kommentar, då jag bakat den. Dubbelsats borde räcka till en stor långpanna 30x40 cm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggpöset tillsammans med smöret.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över lingonen.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna och servera med en klick glass eller lättvispad grädde.
  5. Tillbehör: Vaniljglass eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • eva48 5 december 2012

    En ny favorit. Bakat både i långpanna och form.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.