Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikor och jordgubbar på havrebotten

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En av de godaste, fräschaste och smarrigaste efterrätter jag vet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta det från värmen. Rör ner socker, havregryn och mjöl. Platta ut degen lite upp på kanten i en smörad pajform med löstagbar botten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt den kallna.
  3. Smaksätt lätt creme fraiche med florsockret och vaniljsockret. Bred ut krämen över havrebottnen. Kärna ur persikorna och skär dem i klyftor. Halvera jordgubbarna. Lägg dem tätt på kakan, i krämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.