Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marta´s kaka med kokos

(1 kommentar)  
Skriv ut

Min favorit som liten flicka och som faster Marta alltid baka. Så ljuvligt god till kaffe. Det är ett recept från början av 1900-talet. Receptet är enligt "kaffekoppar" (normal storlek) och gräddas i långpanna klädd med bakpapper. Jag brukar dubbla satsen smörkräm för dagens mått i långpanna stämmer inte riktigt med dåtid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda i allt torrt och sist margarin och mjölk. Vispa till sockerkakssmet. Töm i långpanna och grädda 225º ca 10-15 minuter. Låt kallna.
  3. Smörkräm: Koka upp vatten och 3 msk margarin i en kastrull. Red ut mjölet i lite kallt vatten.Vispa ned i kastrullen och låt puttra några minuter tills det tjocknar. Tillsätt äggulorna under vispning och låt kallna helt.
  4. Rör margarin smidigt och blanda i siktat florsocker. Klicka i den kokta kalla krämen under omrörning. Smaksätt med lite vaniljsocker. Bred över kakan. Strö kokos ovanpå och skär i fyrkanter. Frys in.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dystraior 2 november 2008

    En kaffekopp är ca 1,5 dl :) Bara bra att veta :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.