Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arabiska kakor

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Mysko kaka men attan så god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mannagryn och bakpulver noga. Rör ihop med alla övriga ingredienser till degen. Bred ut den i en smord smal form, beströdd med lite vetemjöl.
  2. Skär små romber och lägg en mandel i varje romb. Strö sesamfrö över alltihop. Baka i ugnen på 175 grader i 40 min.
  3. Koka sockerlag i 5 min. Häll lagen över kakan precis när den tagits ut ur ugnen. Vänta tills kakan svalnat och sugit upp lagen.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Soooz 23 augusti 2008

    hej. jag tror att den här recepten är "sambosa", inte arabiska kakor :P

  • mammizen 14 september 2008

    På arabiska heter denna kakan lite olika men NAMOURA är ett av ånga namn på den. Men den är SÅ god det har du rätt i.

  • Majo 20 september 2008

    Basbosa heter den . Jag provar den idag om min kom ihåg att handla yoghurt. Jag hoppas att den blir så gott som jag brukade göra den i Egypten, för jag är jättesugen speciallt när jag fastar. Tack för receptet ( vi lägger inte sessam på men blandar margarin i smeten)

  • coconot 26 oktober 2008

    gott! men finns det inte andra recept på basbousa? jag har letat på google men hittar inte så mycket.

  • Berta 18 december 2008

    Det låter gott! Ska prova göra den med polenta, finmalen, istället för mannagryn så att den blir glutenfri.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.