- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Enkel kladdig brownie utan vetemjöl!
Instruktioner
- Sätt på ugnen 180 grader. Smör en 20cm stor fyrkantig kakform/plåt och lägg bakplåtspapper i botten.
- Smält chokladen och margarinet över ett vattenbad. Rör om då och då tills det har smält och smeten är slät. Lyft försiktigt bort skålen från kastrullen.
- Låt chokladblandningen svalna lite och rör sedan ner kaffe och vaniljsocker. Tillsätt mandelmjölet och socker, blanda sedan mycket väl.
- Vispa äggvitorna styva i en stor skål, vänd försiktigt ner dem i chokladsmeten tills de blir helt inblandade i smeten. Skeda upp smeten i formen och grädda i ugnen i 35-40 minuter eller tills det att kakan har höjt sig och känns fast på ovansidan.
- Låt kakan svalna och skär sedan upp den och dekorera med florsocker.
Publicerat den
28 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar