Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelmuffins med nektariner

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Dessa saftiga muffins av amerikansk modell är stora och mäktiga på alla vis. Smaken av kanel, mandel, hallon och nektariner gör dem himmelskt goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln i en mandelkvarn. Blanda mjöl, mald mandel, bakpulver, kanel och salt i en bunke.
  2. Vispa smör, muscovadosocker och vaniljsocker till en porös och ljus smet. Tillsätt äggen, ett i taget.
  3. Häll ner gräddfilen i äggblandningen och rör samman. Blanda därefter ner mjölblandningen och hallonen.
  4. Smöra och bröa muffinspannan eller ställ ner pappersformar i fördjupningarna. Fördela smeten i formen.
  5. Kärna ur och dela nektarinerna i klyftor. Stick ner 2-3 klyftor i varje muffins.
  6. Strö till sist över lite råsocker. Grädda muffinsen ca 35 minuter. Låt kakorna svalna i minst 5 minuter innan de serveras.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frucaos 12 juli 2011

    De får en 4a av mig - goda, men inte lika fantastiska som jag räknat med ...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.