Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med plommon och lime

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Vilken höjdare - den amerikanska klassikern med en fräsch limevariant på mandelbotten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Blanda smör, socker, havregryn och mandel. Tryck ut massan i bottnen av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Ställ formen kallt.
  2. Blanda färskost, crème fraiche, ägg, socker och rivet limeskal. Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna i smeten. Häll smeten i formen.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt den gärna vila svalt över natten så att fyllningen hinner "sätta sig" ordentligt.
  4. Garnering: Skär plommon och lime i tunna klyftor eller skivor och lägg dem i ett vackert mönster ovanpå tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.