Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med smörkräm

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Smakade denna kaka hos grannen och det är en av dom godaste chokladkakorna jag ätit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smörj och bröa en rund sockerkaksform. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kakao. Häll i matfettet och vattnet.
  3. Rör om tills smeten är jämn och slät. Grädda i nedre delen av ungen ca 30-40 minuter. Låt kakan svalna något och stjälp ut den ur formen. Låt kallna under formen.
  4. Vispa ihop alla ingredienserna till smörkrämen, bred den på den ituskurna kakan när den kallnat. Läg ihop delarna, sikta över florsockret. Låt stå kallt en stund

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Okänd 23 augusti 2008

    Vilken ljuvligt god kaka.Gjorde 2 st på en gång.Tack för ett gott recept.

  • grill 29 augusti 2008

    Jag gjorde den i går och den var jätte god. I dag var den helt suverän när smörkräms smaken dragit in i kakan. Full pott från mig

  • SkogsKajsa 3 maj 2009

    Jag gissar på 1,5 dl kokande vatten? Och ska margarinet till smörkrämen smältas, vara flytande eller rumsvarm? Jag chansar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.