Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranscookies

 
  • Serverar: 40-50 portioner
Skriv ut

Nu är det dax att tänka på vad vi vill ha till lucia och julbaket!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lös upp saffran i 1 matsked vätska, exempelvis cognac.
  2. Rör ihop smör, råsocker, saffran, socker, ägg och vaniljsocker. Blanda vetemjöl, och bakpulver och rör ner det. Vänd i övriga ingredienser.
  3. Dela upp degen i 40 bitar och rulla dem till bollar.
  4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper, platta till bollarna något och baka i ugnen cirka 15 minuter. Låt kakorna svalna på ett galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.