Jättegod, stor och dryg kaka, som bakas i långpanna. Hämtade receptet från ett TVprogram, som Ella hade för många år sen.
Instruktioner
- Kakan:
Vispa ägg och socker. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt i ägg-sockerblandningen. Koka upp vattnet och lägg i smöret så det får smälta. Tillsätt detta till smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
Grädda i 175* 15-20 min. Låt kakan kallna.
- Fyllningen:
Blanda smör, ägg, florsocker och mandelmassa i en matberedare med metallkniven monterad.
Bred fyllningen över kakan och låt den bli riktigt kall innan glasyren bredes på.
- Glasyren:
Smält blockchokladen tillsammans med oljan.
Bred över kakan. När glasyren stelnat kan man ev. sikta över lite florsocker.
- Skär kakan i bitar.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kakan var supergod och verkligen uppskattad av gästerna. Tyvärr hittade jag ingen blockchoklad med kolasmak så jag använde en vanlig chokladkaka på 200g. Det funkade oxå bra. Jag rekomenderar verkligen den här kakan :)
Bakade idag din goda kaka idag farligt god. Kommer att göra den flera gånger. En femma från mig också. Tack för receptet.
Riktigt riktigt bra kaka. Har testat MÅNGA recept här på matklubben och det här tillhör ett av de bättre. Känner sig som en riktig konditor...
Hur stor långpanna? Vill inte ha för platt kaka
Jättegod kaka, har fått mycket beröm för den!