Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaka med kokos och lime

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Tillsammans med kokos och lime får sichuanpepparn liv. Det gör att kakan får en rund, och god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv skalet av limen och spara det. Pressa limesaften över kokosen. Låt stå och dra i 15 minuter. Smält smöret, tillsätt sichuanpeppar och låt det svalna.
  3. Vispa socker och ägg fluffigt. Häll i smörblandningen och vispa tills allt har blandats. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke., vänd därefter ner det i smeten (sikta gärna i det för att undvika klumpar)
  4. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt vaniljfrön, limeskal och salt. Vänd runt smeten med en slickepott tills den är jämn och klumpfri.
  5. Smöra och mjöla en springform ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Prova med en sticka om den är klar. Låt den svalna.
  6. Pudra florsocker över kakan och strö över lite rivet limeskal.
  7. Servera eventuellt kakan med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.