Tillsammans med kokos och lime får sichuanpepparn liv. Det gör att kakan får en rund, och god smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv skalet av limen och spara det. Pressa limesaften över kokosen. Låt stå och dra i 15 minuter. Smält smöret, tillsätt sichuanpeppar och låt det svalna.
- Vispa socker och ägg fluffigt. Häll i smörblandningen och vispa tills allt har blandats. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke., vänd därefter ner det i smeten (sikta gärna i det för att undvika klumpar)
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt vaniljfrön, limeskal och salt. Vänd runt smeten med en slickepott tills den är jämn och klumpfri.
- Smöra och mjöla en springform ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Prova med en sticka om den är klar.
Låt den svalna.
- Pudra florsocker över kakan och strö över lite rivet limeskal.
- Servera eventuellt kakan med vispad grädde.
Publicerat den
7 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar