- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket god kaka och lätt att göra.
Instruktioner
- Smörj och ströa en springform, 22 cm. Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker 2 minuter. Häll i det smälta smöret och mjölken och vispa. Rör sedan för hand ner de torra ingredienserna i smeten. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
- När kakan tagits ur ugnen, gör glasyren. Blanda alla ingredienserna i en kastrull, låt sjuda upp under omrörning tills det blivit krämigt. Låt den stå och svalna, den behöver inte vara kall. Bred glasyren över hela kakan, även kanterna. Dekorera med vad du känner för.
- Låt stå en stund i kylen, om du kan hålla dig.
Publicerat den
13 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super god chokladkaka och glasyr och enkel att gora men jag behovde baka den i 40 minuter formodligne for att jag gjorde 1,5 sats till min snogubbe form. Jag ersatte lite av mjolken med gradde men okade inte mangden kakao. Vi var 8 personer som delade pa kakan och den gick som smor i solsken! Kommer definitivt att baka den fler ganger. Eva
Jag har precis bakat den här och den blev fantastisk !!! lätt o gjöra !! rekomenderar till alla som vill ha en snabbt och gött choklad tårta !
Super god enkel kaka, inte en massa konstiga ingredienser. Tack för receptet!