Med denna godingen tävlade jag i kladdkake-SM 2008.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader och smöra och strö kokos (mjöl eller ströbröd går också bra) i formen.
- Smält chokladen till botten i vattenbad eller i mikron och blanda i hackad mandel. Tryck ut det i botten på formen och ställ i kyl.
- Smält choklad och smör tillsammans över vattenbad eller i mikron och låt det svalna något.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda ihop vaniljsocker, kakao, salt och mjöl i en separat skål och vänd sen ner det i äggvispet.
- Rör ner smör och chokladblandningen i smeten.
- Riv mandelmassan grovt och blanda i smeten.
- Häll smeten jämnt i form och grädda i 15-20 min beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
När kakan är ute ur ugnen, smält då chokladen och smöret till toppen över vattenbad eller i mikron och häll på kakan. Låt svalna och servera den antingen som den är eller med grädde eller glass.
- Kakan är god även utan botten och toppen, men jag gillar att den blir lite stabil och "tuggig" i botten och att det blir en glansig topp. Den är också lika god lite ljummen som kall, men låt den gärna stå framme lite innan den serveras om den kommer från kylen.
Publicerat den
15 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Otroligt god ,onyttig och underbar tårta .Gjorde dubbelsat i en större form som räckte till 25 personer och det blev ändå en bit över till stackars mig dagen efter .Serverade med grädde och björnbär. Förstår att du vann med denna och kan inte göra annat än att ge den högsta betyg .
Wow! Denna var riktigt god. Det var lite klurigt att "breda" ut choklad- och mandel-blandningen i bottnen för det blev mest i klumpar, men det gjorde inget sedan. Går absolut att äta utan glass eller grädde.