En halvseg kaka som även gillas av de som inte tycker om ingefära. Blir ca 75 kakor. Går utmärkt att frysa.
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa grädden. Finriv skalet på citronen och pressa ur saften.
- Blanda socker, sirap, citronsaft och citronskal i en bunke. Häll smöret och grädden i citron- och sirapssmeten och rör försiktigt ihop det.
- Blanda mjölet med bikarbonat och ingefära. Arbeta in det i smeten så att det blir en deg. Låt degen vila i kylskåp 1-4 timmar.
- Sätt ugnen på 200º och forma degen till små kulor, lite mindre än en valnöt. Lägg dem ganska glest på bakplåtspapper på plåt ,de flyter ut.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen tills de flutit ut och fått fin färg, ca 7-11 minuter. Låt kakorna svalna på plåten om möjligt.
Publicerat den
24 januari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lätt att göra och testpanelen sa att kakan var jättegod. Ska pröva att göra den igen, men ska nog då ta mer ingefära i, samt ev lite mer citron också. Tack för ett fint recept! : )