Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulltårta med hallon

 
  • Serverar: 10-14 portioner
Skriv ut

Godaste rulltårtan fylls med chokladgrädde och hallonsylt. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa grädden fast tillsammans med kakao. Vänd ner sylten.
  3. Täck en plåt/långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt pösigt i 5 minuter. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet. Bred ut smeten jämnt på plåten.
  4. Grädda bottnen mitt i ugnen i 5-6 minuter. Strö socker på ett bakplåtspapper och vänd upp kakan på den. Låt den vila någon minut och dra sedan försiktigt bort papperet. Låt den svalna i några minuter.
  5. Bred på fyllningen. Rulla ihop kakan från långsidan. Lägg den kallt med skarven nedåt. Skär rulltårtan i bitar vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.