Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Faster Ingas kakor

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 70 portioner
Skriv ut

På slowfood-certifierade Islanna Ladugårdscafé vid Hornborgasjön kan man njuta av dessa underbara små bakverk som innehåller havregyrn, vilket är vanligt i Västergötland.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Häll det över havregrynen. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda alla ingredienser försiktigt.
  2. Ställ ut småbrödsformar på plåtar. Klicka ner ca 1 tsk i varje form. (Lägg inte i mera smet - den pöser upp). Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Kakorna skall inte vara helt genomgräddade. De skall in i ugnen ytterligare en gång.
  3. Chokladtäcke: Blanda smör, socker, grädde, kakao och vetemjöl i en kastrull. Låt koka upp och sjuda ca 7 minuter. Rör ner mandeln.
  4. Klicka lite chokladsmet över kakorna och grädda ytterligare 1-2 minuter i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • bernt_ad 2 oktober 2008

    Toppengoda

  • stbcn1122 19 september 2011

    Toppengoda kakor som jag bakat under många år nu bakar också min vuxna dotter dessa kakor

  • kerstinbengt 10 januari 2013

    Verkligen goda kakor. Ser arbetade ut men är mycket lättbakade.

  • mammasiv 2 oktober 2013

    Så Otroligt goda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.