På slowfood-certifierade Islanna Ladugårdscafé vid Hornborgasjön kan man njuta av dessa underbara små bakverk som innehåller havregyrn, vilket är vanligt i Västergötland.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Häll det över havregrynen. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda alla ingredienser försiktigt.
- Ställ ut småbrödsformar på plåtar. Klicka ner ca 1 tsk i varje form. (Lägg inte i mera smet - den pöser upp). Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Kakorna skall inte vara helt genomgräddade. De skall in i ugnen ytterligare en gång.
- Chokladtäcke:
Blanda smör, socker, grädde, kakao och vetemjöl i en kastrull. Låt koka upp och sjuda ca 7 minuter. Rör ner mandeln.
- Klicka lite chokladsmet över kakorna och grädda ytterligare 1-2 minuter i ugnen.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Toppengoda
Toppengoda kakor som jag bakat under många år nu bakar också min vuxna dotter dessa kakor
Verkligen goda kakor. Ser arbetade ut men är mycket lättbakade.
Så Otroligt goda.