En kladdig, nötig kaka som man rör ihop på ett ögonblick!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175° C.
- Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och ta av det från plattan. Rör ner nutella och rör tills det smält. Blanda ner den smälta nutellan/smöret i äggblandningen och vänta någon minut tills sockret smält. Vänd ner mjölet, kakaon, vaniljsockret och häften av nöthacket. Det är viktigt att inte vispa om kakan ska bli kladdig och kompakt.
Häll ner smeten i en bröad form, på cirka 24 cm i diameter och med löstagbar botten. Grädda i cirka 25-30 minuter.
- Låt kakan svalna och stjälp sedan upp den på ett fat. Strö gärna grovhackade nötter över.
- Servera varm med vaniljglass, eller varför inte kall med bär och grädde, njut!
Publicerat den
22 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar