Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka deluxe

 
Skriv ut

En kladdig, nötig kaka som man rör ihop på ett ögonblick!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och ta av det från plattan. Rör ner nutella och rör tills det smält. Blanda ner den smälta nutellan/smöret i äggblandningen och vänta någon minut tills sockret smält. Vänd ner mjölet, kakaon, vaniljsockret och häften av nöthacket. Det är viktigt att inte vispa om kakan ska bli kladdig och kompakt. Häll ner smeten i en bröad form, på cirka 24 cm i diameter och med löstagbar botten. Grädda i cirka 25-30 minuter.
  3. Låt kakan svalna och stjälp sedan upp den på ett fat. Strö gärna grovhackade nötter över.
  4. Servera varm med vaniljglass, eller varför inte kall med bär och grädde, njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.