Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokostårta med vit choklad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna härliga tårta är en riktig höjdare som är svår att motstå. Med vit choklad, kokos och färska bär i en ljuv förening blir den snabbt en favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Bröa formen med kokos. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Hacka chokladen fint och rör ner den i smöret. Smält på svag värme.
  3. Rör ner den smälta chokladen, kokos, mjöl och bakpulver i äggvispet. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25 minuter. Låt svalna.
  4. Lossa formens kanter och botten försiktigt. Lägg bottnen på ett uppläggningsfat och låt den kallna i kylen.
  5. Smält smöret och den vita chokladen till moussen och låt den svalna något. Snoppa och skiva jordgubbarna.
  6. Vispa grädden hårt och ställ den åt sidan. Vispa äggulor och florsocker, vänd ner grädden. Rör till sist ner den smälta chokladen.
  7. Bred det fluffiga täcket över den kalla bottnen och dekorera med jordgubbar och vinbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.