Denna härliga tårta är en riktig höjdare som är svår att motstå. Med vit choklad, kokos och färska bär i en ljuv förening blir den snabbt en favorit.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Bröa formen med kokos. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Smält smöret i en kastrull på svag värme. Hacka chokladen fint och rör ner den i smöret. Smält på svag värme.
- Rör ner den smälta chokladen, kokos, mjöl och bakpulver i äggvispet. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25 minuter. Låt svalna.
- Lossa formens kanter och botten försiktigt. Lägg bottnen på ett uppläggningsfat och låt den kallna i kylen.
- Smält smöret och den vita chokladen till moussen och låt den svalna något. Snoppa och skiva jordgubbarna.
- Vispa grädden hårt och ställ den åt sidan. Vispa äggulor och florsocker, vänd ner grädden. Rör till sist ner den smälta chokladen.
- Bred det fluffiga täcket över den kalla bottnen och dekorera med jordgubbar och vinbär.
Publicerat den
3 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar