Dessa mandelkakor serveras på nästan alla danska bröllop, antingen som runda ringar eller sammanbakade likt torn. Oavsett form så är de alltid goda.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt på rivjärn eller på matberedarens grova rivskiva.
- Rör mandelmassan smidig. Vispa äggvitan till lätt skum.
- Blanda äggvitan och mandelmassan i en kastrull. Värm blandningen på svag värme under omrörning tills smeten tjocknar något. Låt den kallna.
- Forma smeten till små, tjocka längder, ca 7 cm långa. Nyp samman dem på ovansidan så att de blir toppiga. Lägg sedan kakorna på en bakpappersklädd plåt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen cirka 10 minuter. De ska få lite färg, men fortfarande vara mjuka inuti. Låt dem kallna.
- Gör kristyren. Sikta ev florsocker. Rör samman det med äggvitan till en tjock, slät massa. Tillsätt ättikan.
- Fyll en pappersstrut med kristyren. Klipp ett håll i spetsen. Spritsa girlandmönster över kakorna. Låt kristyren stelna.
Publicerat den
23 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vaddå danska.... kransekaker /kager .... I Norge serveras det i olika fylken vid både Nationaldagen och andra festligare tillfällen.... och då är det norska flaggan som sitter i "kakan".... en gammal norsk tradition.... Och jag vet då mina barns hela pappas släkt är norsk.....ända från Oslo till Trondheim / Tröndelag