Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maggans tårta

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Min kusin Maggan bakar denna tårta till våra dop och födelsedagar. Åt den hos henne senast idag och den är verkligen jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Vispa ner gulorna. Tillsätt mjölken omväxlande med mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten i långpanna på smort bakpapper, ca 30x40 cm.
  2. Maräng: Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner sockret. Bred marängen över kakan och strö över hackade nötter. Grädda i 175 grader 20-25 minuter.
  3. Fyllning: Vispa grädde och crème fraiche till en kräm som breds över tårtan. Garnera rikligt med hallon eller jordgubbar och skivade persikor.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • JennyV 5 december 2008

    En smarrig tårta som är lätt äten och inte alls så tung eller för söt som vissa tårtor kan vara. Supergott med frukten ovanpå!

  • martina63 14 maj 2009

    Jätte god och bra tårta!! Räcker till många. Dock lite bök med all vispning.... Tack för fint recept Hälsningar Martina

  • Disen 10 maj 2010

    Mycket smarrig tårta. Jag dubblade receptet och det gick hur bra som helst. Gott med frukten...hade persikor och jordgubbar och lite riven choklad. Tack för receptet. Full pott.

  • JosefinWaerme 5 juli 2011

    Ska bottnen gräddas även innan man breder på marängen?? Och kan man göra tårtan dagen innan??

  • UllaC 9 juli 2011

    Hela tårtan skall gräddas på en gång, både sockerkaksbottnen och marängen. Tror alldeles säkert att tårtan kan göras dagen före.

  • capegirl 21 juli 2011

    Mycket god och lättgjord tårta! Den går absolut att göra dagen innan!

  • lenaolsson2028 22 juli 2011

    Såå god. Jag hade jordgubbar på. Vi var femton stycken som åt och tårtan räckte och blev över. tårtan var lika god dagen efter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.