Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kakor med dumlekola

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

suuuper goda ; )

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Vispa smöret tills det är luftigt, tillsätt florsocker och muscovadosockret, vispa i 3-4 minuter. 2. Knäck ned ägget i smörblandningen och vispa i ca en minut 3. Rör ned mjöl, hälften av valnötter, vaniljsocker, bakpulver och kakao, täck över och sätt i kylen en timme. 4. Dela degen i två delar, lägg tillbaka ena i kylen. Skär din deghalva i 10 lika stora bitar (ca 25 gr styck), tryck in en dumlekola i varje degbit och arbeta dem snabbt till bollar. 5. Doppa toppen på varje kaka i resterande valnötter som du blandat med en msk florsocker, grädda i förvärmd ugn (190 grader) på silikonmatta eller bakplåtspapper ca 8 minuter. Ta ut och låt dem svalna 3-4 minuter på plåten, lyft sedan över dem på ett galler och låt dem svalna helt. Gör likadant med andra halvan av kakdegen.
  2. Dessa småkakor med seg kola inuti blir underbart goda, choklad och muscovadosocker är som alltid en perfekt kombination i kakor.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Zuzzi 8 maj 2008

    Verkligen supergoda :) Söta o lite sega i mitten av kolan... riktigt goda tack för receptet

  • sassas 17 augusti 2008

    riktigt mumsiga.rekomederas att prova.Tusen tack för receptet.Mvh sara

  • Jilliii 22 september 2008

    Godare för varje kaka.. var inte fast förns typ 3e kakan :-P sen gick dom åt...

  • Jilliii 6 januari 2009

    Tyckte att de "flöt" ut så himla mycket, får dem inte lika "bulliga" såsom bilden, (hur gör ni?!?) blev platta o dumlen rann väldigt lätt ut- men goda o beroendeframkallande ändå ;P Så jag testade med muffinsformar.. funkade sådär.. kakorna blev fina men fastnade i pappret på sina ställen..

  • nyponpaj 3 maj 2009

    Jag gjorde 3 längder, väldigt "uppbullade" så att kakan inte skulle flyta ut. Sedan skar jag dem i lagom tjocka bitar (som på bilden). Det blev väldigt bra och gott! Men de kan fastna lite på bakplåtspappret ifall kolan flyter ut (för den blir flytande i värmen). Man måste gömma kolan bra i degen. Skär upp bitarna innan kolan stelnat helt så blir det lättare.

  • LEDIVO 14 november 2009

    Toppengoda!!! - Blir helt klar fem i betyg var alla överens om här. Ingen dumle "läckte" ut. Jag använde Dumle snacks istället för dumlekolor och jag upplever att de är lite hårdare, men jag vet inte om det har någon betydelse. //KAROLO

  • Ellieli 24 november 2009

    Gjorde också längd varianten och kakorna gjorde verkligen succé! inte de snyggaste kakor jag sett men det spelar ingen roll när de är så goda som de är :)

  • weronika 20 mars 2011

    hur mycket är 0.9?

  • Christer_l_Hansson 10 november 2011

    De blir platta och kolan läcker ut. Det spelar väl i och för sig ingen roll, det är bara att låtsas att de ska se ut så. Goda är dom i alla fall.

  • Fladie 29 september 2012

    Jag har bakat dom flera gånger. Ett super recept. Det gäller att ta ut kakorna ur ugnen precis när kolan börjar rinna ut så blir de snyggare och framförallt lagom mjuka och sega. Jag har ugnen på 175 grader. Det är lagom i min ugn. En klar femma. Alla tycker att de är fantastiska.

  • Fladie 29 september 2012

    Jag har bakat dom flera gånger. Ett super recept. Det gäller att ta ut kakorna ur ugnen precis när kolan börjar rinna ut så blir de snyggare och framförallt lagom mjuka och sega. Jag har ugnen på 175 grader. Det är lagom i min ugn. En klar femma. Alla tycker att de är fantastiska.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.