Söta och lite sega kakor. Vit choklad och hallon är en oemotståndlig kombination!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn).
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker, ägg och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt det avsvalnade smöret i en smal stråle under vispning.
- Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en separat skål. Blanda i mjölblandningen i äggvispet och rör till en jämn smet, smeten ska bli lite seg. Tillsätt den vita chokladen och rör tills den är jämnt fördelad.
- Gör små bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem, inte för tätt eftersom de flyter ut och sväller något under gräddningen. Platta till bollarna och tryck försiktigt ner ett delat hallon (eller ett helt) i varje kaka.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dem svalna på plåten och förvara dem övertäckta i kylen.
Publicerat den
13 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar