Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kakor med vit choklad och hallon

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Söta och lite sega kakor. Vit choklad och hallon är en oemotståndlig kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn).
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker, ägg och vaniljsocker vitt och pösigt. Tillsätt det avsvalnade smöret i en smal stråle under vispning.
  3. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en separat skål. Blanda i mjölblandningen i äggvispet och rör till en jämn smet, smeten ska bli lite seg. Tillsätt den vita chokladen och rör tills den är jämnt fördelad.
  4. Gör små bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem, inte för tätt eftersom de flyter ut och sväller något under gräddningen. Platta till bollarna och tryck försiktigt ner ett delat hallon (eller ett helt) i varje kaka.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dem svalna på plåten och förvara dem övertäckta i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.