Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rådjursgryta med rödvin och kanel

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mustig gryta som gärna kan lagas i större sats för det stora kalaset eller till frysen för kommande middagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar. Skala och finhacka vitlöken, skala och skär morötterna i bitar, skala scharlottenlökarna. Bryn köttet med vitlöken i en gryta i hälften av oljan. Tillsätt vin, fond, vatten, soja och kanel.
  2. Sjud köttet tills det blivit mört ca 45 min. Häll över det i en bunke. Fräs morötter och hela scharlottenlökar i grytan i resten av oljan tills de fått färg. Tillsätt köttet, koka upp och red med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Smaka av och låt puttra ytterligare 5-6 min.
  3. Servera grytan med pressad potatis. Garnera med krasse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.