Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalasgifflar

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Sockerfria

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lös upp jästen i mjölken och värm till 37 grader tillsammans med smöret. Arbeta in resten av ingredienserna.
  3. Avgör själv om du vill söta lätt med god honung, socker eller sötningsmedel. Den lilla sockermängden behövs för jäsningen och är försvinnande.
  4. Arbeta degen blank, jäs ca: 30 minuter. Kavla ut degen till en rund kaka ca: 35 cm i diameter.
  5. Sporra ut ca: 16-20 trekanter. Lägg 1 klick äppelmos eller annan sylt på bredaste stället.
  6. Rulla ihop till gifflar. Jäs ca: 30 minuter. Pensla med ägg och strö på nötter. Grädda ca: 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.