Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén först i skivor, dela på mitten och skär sedan i 1 cm tjocka strimlor. Bryn hälften av fettet i en stekpanna, lägg i strimlorna och stek 5-10 minuter, lägg över i en gryta. Häll av spadet i svampburken – OBS tänk på att spara 1 dl till såsen. Fräs svampen några minuter i resten av fettet, lägg över i grytan. Blanda svampspad (eller vatten), grädde, yoghurt, salt, peppar, paprika, persilja och vitlök, häll blandningen i grytan. Koka upp och låt koka UTAN lock på medelvärme ca 15 minuter. Red med maizena ljus redning om såsen blir för tunn.
  2. Servera potatis eller bulgur till samt grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lilltimbe 12 mars 2011

    Hej! Provar denna gryta ikväll, har den stående på spisen så den får puttra till sig :) Istället för turkisk yoghurt tog jag 3 tsk creme bonjour champinjon och karljohansvamp :) Luktar gudomligt! Tack för ett enkelt o gott recept! mvh Lilltimbe

  • mazzarinen 24 mars 2011

    Lagade detta idag. Väldigt enkelt och VÄLDIGT gott! :) Tack för receptet.

  • Linnea1234567 27 april 2013

    Super-god, och lätt lagad :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.