Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalaskassler

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod kassler med smak av citron och paprika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Lägg den i en ugnssäker form.
  2. Hacka persilja och gräslök och blanda med riset i formen. Skär kasslern i en halv cm tjocka skivor. Varva kasslern och ostskivorna i formen.
  3. Skölj och kärna ur och strimla paprikan. Fräs den en kort stund i margarinet, tillsätt paprikapulvret rör om. Rör ner mjölet och späd med buljong, citron och grädde. Smaka av med salt och vitpeppar. Koka 3-5 minuter. Häll såsen över kasslern i formen.
  4. Gratinera i 225 º mitt iugnen ca 15-20 minuter.
  5. Brukar själv utesluta saltet i såsen, då buljongen är salt i sig, men öka gärna på mängden sås då det är gott när det blir saftigt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • flabban 11 juni 2008

    Jättegod variation av kassler, väl värd att pröva.

  • Gul13 14 april 2009

    Tack för receptet. Riktigt god kasslerrätt.

  • Glitterfia 31 augusti 2009

    Vad kul att hitta igen det här receptet =) Det var väldigt länge sedan jag lagade det men kan intyga att det är gott. Måste nog göra det snart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.