Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad oxfilé med bearnaise

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad kalasmat. Färdigköpt sås kan användas för den ska ändå kryddas lite extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra köttbitarna och stek dem 3-4 minuter på var sida. Då blir de lite röda inuti. Ta upp dem och låt kallna.
  2. Sätt ugnen på 180 º. Skär 4 remsor av smördegen. Om köttskivan ligger på tallriken så ska degremsan viras runt kanterna på köttet och remsan ska också vara ca 2 cm högre än köttet. Ändarna måste gå omlott en par cm för att det ska hålla ihop sen.
  3. Pensla med uppvispat ägg och grädda 8-10 minuter eller tills smördegen har fått fin färg. Lägg knytena på varma tallrikar med krispiga lättkokta grönsaker runt om och häll sås i smördegsgropen.
  4. Har du köpt färdig sås så smaka den först och krydda den om du vill med lite dragon, peppar och pressad citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.