Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fryst glassmaräng med bär

(1 kommentar)  
Fryst glassmaräng med bär Fryst glassmaräng med bär
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

När man ska ha gäster är allt som går att förbereda i god tid tacksamt. Den här smaskiga glasstårtan gör jag av nötmaräng, färskost, vanilj och citron. Sen är det bara att toppa tårtan med sommarbär. Perfekt kalastårta med andra ord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en form med löstagbar kant som mäter 24-26 centimeter i diameter. Grovhacka nötterna.
  2. Vispa äggvitorna till styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten är tjock, seg och blank. Vänd då försiktigt ner ättikssprit, majsstärkelse och nöthack.
  3. Bred ut smeten i formen. Grädda marängbottnen i mitten av ugnen 1-1 ½ timme. Stäng av värmen och låt marängen eftertorka i ugnen, gärna över natten.
  4. Fyllningen: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  5. Vispa äggulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa ner osten och citronskalet. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.
  6. Lyft upp gelatinet och smält det på väldigt svag värme. Tillsätt 3 msk av gräddsmeten i kastrullen och rör ut gelatinet. Häll över gelatinsmeten i gräddsmeten och blanda noga.
  7. Vispa äggvitorna till ett skum. Vänd ner dem i gräddsmeten.
  8. Lägg marängen i en form med löstagbar kant. Häll på smeten, täck över och frys minst 4 timmar. Låt marängglassen stå i rumstemperatur cirka 30 minuter före servering. Garnera med färska bär och citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • samoil 9 maj 2009

    Läcker somrig glasstårta - Gästerna var jättenöjda! Jag var ganska nöjd men tog fel mängd ättiksprit i marängen (istället för tesked tog jag matsked:() smakade lite surt men antagligen bara jag som tänkte på det. Funderar dock på om detta påverkade slutresultatet på konsistensen för jag tyckte den blev väldigt hård? Den var ganska avancerad att göra, man får tänka till nästa gång så att man har alla momenten klara så långt det går att förbereda för det känns nästan som de krockar tidsmässigt ...skickar med min bild enligt ök:) tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.